Yhden Joukon Yhtye

Entinen seiväshyppääjä Jouko Mäki-Lohiluoma (520) hyödyntää urheilu-uraltaan perimäänsä koordinaatiokykyä Yhden Joukon Yhtyeessään. Hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja (bassorumpu, virveli, ”hi-hat”, aksenttipelti), bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa. Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.

Yhden Joukon Yhtyeen keikkaohjelmisto on monipuolinen. Lapsille, varhaisnuorille, murrosikäisille tai aikuisväestölle on omat ohjelmistonsa. Vanhainkodeissakin on esiinnytty. Ohjelmistot rakentuvat enimmäkseen omista lauluista, mutta lainabiisejäkin esitetään, esim. Hurriganesia, Juicea, J.Karjalaista, Tuomari Nurmiota. Ja tarpeen tullen bändi soittaa myös vanhaa tanssimusiikkia tai avaa livekaraokebaarin.

Soitannollisesti Yhden Joukon Yhtye on lähinnä kantrirokkia. Yhtyeen kokoonpanosta johtuen soitto on aika pelkistettyä, mutta jäsenten välinen yhteissoitto on ehkä tarkinta mitä on kuultu ikinä. Eikä tämä bändi hajoa – ainakaan mihinkään pieneen riitaan. Merkille pantavaa Yhden Joukon Yhtyeen esityksessä on myös hyvä kontakti yleisön ja esiintyjän välillä. Sen Mäki-Lohiluoma rakentaa juttelemalla kuulijoilleen ja pelleilemällä lähinnä itsensä kustannuksella.


 

Klikkaa play-nappulaa!Bändi ensimmäisissä harjoituksissaan 1990.